OUR LOVE

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, July 3, 2013

akhirnya!!!!!!!!


lama nye xmembebel kat cni kan..walaupun xada yang membaca janji ada kepuasan untuk bercerita :)
sepanjang bergelar isteri..baru lah kusedari yang diriku ni mempunyai banyak juga kebolehan.. Alhamdulillah..sekarang da berjinak2 dengan 
  • menerima tempahan kek
  •  menjual lace ( kecil2an saje) 
  • menjahit manik, 
  • jahit tudung 
  • jahit baju (masih belajar lagi..baju sendiri pun xlepas2 lagi..hikhikhik) 
nanti ada masa akan ku post story2 yang berkaitan n sertakan gambar2 sekali yea..

Tuesday, February 28, 2012

RAINBOW KEK

sejak akhir2 ni..wpun sibuk..masih curi2 masa untuk menambah hobi + dengan cari pendapatan ^_^
untuk sambutan ari jadi anak buah kesayangan ku..aku membuat sesuatu yg special tuk dia..box doorgift dan RAINBOW KEK..alhamdulillah..kek tu paling awal sold out..mula2 tu takut juga la..org xsuke sebab takut xsedap rasa nye..tp alhamdulillah..SOLD OUT !!!
kami suami isteri sibuk menghias ^_^
majlis dah nak mula
kek bday yg SOLD OUT cepat skali
ni la anak buah kesayangan ku..zafri bsama ummi abi n adik nye yg bakal kuar t...hihihi

Friday, October 28, 2011

H.U.B.U.N.G.A.N



tu yang saya nak cite rini..napa la mlm2 mcm ni la rasa nak menaip..tah la..sebab rasa macam nak luah je...tapi ngan cara macam ni puas ati ckit kot...sapa yang baca terasa or papepun saya TAK KISAH!!bukan pasal hubungan apapun..tp hubungan berangkat2 ni...saya pun pernah jugak b'angkat2 ni..tapi masa zaman hingusan dulu la..bila da peringkat dewasa ni...dewasa ke..hihi..rasa hubungan macam tu xseharusnya wujud pun...terutamanya diantara lelaki dan perempuan...da banyak situasi yang terjadi depan mata n berlaku pada diri sendiri..mula2 adik angkat...lama2 terangkat..yang da kawen tinggalkan isteri,tunang mahupun kekasih yang dah lama kenal..
BUKAN NAK REKA CITE...tp tu la hakikatnya..penah jd dsekeliling saya dan saya sendiri alami...klau sekali tu saya anggap la suratan takdir...bl da berkali2 sebab yang sama...saya jd jelik lak bl org dok ckp adik angkt..abg angkat...xpatutla guy n gurl ni ada hbgn adik abg angkat..sbb perasaan n nafsu kita xleh dikawal..xleh d jangka..jgn takbur bila ckp ala anggap adik je..xlebih pun...tp..1 ari jd sebaliknya..nak bg alasan apa???ala da jodoh nak wat mcm ne..PULAK DA....saya minta maaf la yea..saya luahkan ni bukan apa..just tulis apa yang d pikirkan n rasa xpuas ati kat beberapa org yg menggedik b'angkat2 ngn org tpenting dalam idup saya ni my husband)..maaf la..if bkawan saya xda mslh..tp hbgn b'angkat2 ni...

sori 2 say..GO TO HELL LA!!!!!!!!!!jgn berani dengan bangga nye gelar diri adik angkat suami saya n warning saya lak...amboi...mcm dia tu adik kandung...klau adik kandung gtau saya take care abg dia..leh terima..ni hbgn b'angkat bagai n dari mana datang pun ada ati nak minta mcm2 dari kite n siap bg amaran..salah org la..klau btahun2 kenal suami saya xmengapa bg nchat or gtau pape..ni baru takat kursus sama bbrp bln..jd patner..tah mana2 kenal ag..kenl atas kawan la..kenal dlm fb la...hurmmm....ada ati nak bg amaran n suka suki mara org bl kte xnak terima hbgn b'angkat2 dia tu..

klau ada perempuan mcm ni dekat ag ngn org yang terpenting dlam idup saya..tlg la..g ambik air sembahyang..solat..minta ptunjuk dan tinggal la hubungan b'angkat2 ni..kebanyakkannye hbgn b'angkat2 ni menjatuhkan hubungan org lain dan juga masjid org lain..
"wht goes around....its comes around"
peace no war...
p/s: i ♥ u sayang (my sayang @ my hsbnd)

Thursday, October 13, 2011

tudung nikah



mmg ramai yang jual tudung @ selendang @ inner..but..bkn semua ada seperti warna yg kt inginkan..selendang tuk nikah mira ritu..cari masa ari raya...xsilap 2 syawal ritu g ngn cousin mira...ktorg g klcc g kedai Arzu..xda warna mcm yg mira nak...penat je g..coz ramai sgt org asing..mira n cousin mcm pelancong lak masa g klcc ritu...pastu ktorg ambik keputusan tuk g mid vlly lak..kat ctu baru la rasa mcm kat negara sendiri..hihihi...pusing nye pusing...g Arzu jugak..jumpe la anak tudung n selendang yg sama warna ngn bju nikah...bila lik uma...try la pakai ank tudung arzu tu...ya Allah!!!!bulatnya muka...xsuke...xsuke...hurm...mcm ne ni...xpe2 t cari jalan lain..dsebabkan kawen nak mcm arab ada tutup part mulut tu...cari la org sapa la yang pandai jahit..akhirnya...jumpe jugak...( kat cni https://www.facebook.com/profile.php?id=100001787660503) akk ni jugak la yg betulkan anak tudung Arzu tu...n muke xbulat ag ^_^
pendek kata..syukur sgt2 dapat apa yng d inginkan...Alhamdulillah

Tuesday, October 11, 2011

FINALLY!!!!!!!!!


alhamdulillah...saya sah bgelar isteri kepada mohd zurul kamal pada 24/09/2011 jam 1112 ♥♥
apa perasaan waktu tu?????...mcm2 ada...saya da tempuh mcm2 dugaan sblm bgelar isteri org..akhirnya...org yg saya tolong tanpa kenal sapa dirinya..sudi menjadikan saya suri hidupnya..tu la kan..jodoh...dalam tempoh xsampai setahun..ktorg couple..tunang n jadi suami isteri..ya Allah...saya bsyukur sgt2 dengan kehadiran dirinya dalam kehidupan aku...xsangka???yea mmg xsangka dia hadir dan membawa bahagia..sikapnye sgt berbeza ngn saya...salah satunya..dia sgt3 pendiam...saya kecoh (bukan la kepoh sgt hihi..) dia jenis xpandai bkata2 @ guna ayat2 manis la pendek kata (slalunya bab ni org laki pandaikan???) tp alhamdulillah..dia ada keistimewaannya...saya amat bahagia dia suami saya...sgt2 bahagia..lagi satu xpenah saya tfikir, apakah la nak impikan ialah bkawen dengan seorg tentera..dan lalu d bawah pedang..alhamdulillah..pkahwinan saya sesuatu yg sgt3 ISTIMEWA!!!!!!
meh la tgk cikit2 pic ♥

suda gerak g ke surau (majlis akad nikah)

yea...suami saya seorang tentera (udara) bpangkat kapten...
thats why saya lalu d bawah pedang

Wednesday, August 3, 2011

52 days 2 go!!!!!!

penat+pening+lesu+++++ semua ada la...
52 days 2 go...mcm2 nak kene siapkan ni...
next week da mid term (12-14/08/2011)
2nd f2f - anta assg. (msh ngn pasangan yg sama..-k.linda :) dia ni senior masa bljar kat Sepang dulu..now jd clssmate :P )
then cbuk ngn raya lak....raya2...xsabar nye..
then CBUK ngn my WED DAY ♥

Monday, May 16, 2011

131 Day 2 Go!!!!!!!!!!!

checklist b4 my Wed!!!!!

1. Tarikh :
Nikah : 24 Sept 2011
Resepsi : 25 Sept 2011
Bertandang: 19 Nov 2011

2. Theme & concept:
Nikah : grey + blue
Resepsi : navy blue + ornge + white + tffny blue
Bertandang : en tunang cakap..warna warni :P

3. Legal documents:
Kursus kahwin: Done
Hiv Test: Done
Borang Kebenaran Nikah: dlm proses ♥

4. Venue
Nikah : Surau (dekat uma) Bandar Baru Selayang
Resepsi : Rumah Bandar Baru Selayang
Bertandang: Rumah, Perlis

5. Catering/Canopy
Nikah : Gotong Royong ♥ it!!
Resepsi : Gotong Royong ♥ it!!
Bertandang: job en tunang

6. Pelamin
Nikah : surau
Resepsi : Ayie @ anak angkat mak ...FRESH FLOWER!!!! ♥♥
Bertandang: xda pelamin ^_^

7. Photographer
Nikah : kawan mak
Resepsi : kawan mak
Bertandang: eja @ adik saudara or family2 je

8. Videographer
Nikah: adik sye
Resepsi: adik sye
Bertandang: adik sye

9. Wedding outfits
Nikah:
-Dress:dah tempah kat Butik Umairah ( kat Medan Mara)
-Tudung:tgg kata putus dr p.su (P.cik sye )
-Kasut: wedding isle butik ♥

Resepsi:
-Dress: taman kosas cheras
-Tudung: xperlu
-Veil: xperlu coz tempah bju fesyen yg xperlu veil
-Kasut: wedding isle butik
-Accessories: p.su
Outdoor dress:p.su

Bertandang:
-Dress..Tudung..Veil..Accessories: P.su jugak
-Shoe: Guna kasut yg da d tempah tu je

10. Makeup
Nikah..malam berinai..Resepsi...Bertandang: P.su jugak

11. Doorgift
Resepsi: Beg ayah spnser♥ ...barang..mak sponser♥
-VIP doorgift: Done
-Guest doorgift: Done.

12. Bunga Pahar
Nikah: beli
Resepsi: k.ain (ex-office mate)
Bunga Manggar
♥ wat sendiri je♥

13. Hantaran
For en tunang : A.jimi (kwn p.su sye )
  1. Cincin-Done
  2. Jam -Done
  3. M/wangi - Done
  4. Sirih Junjung - Done
  5. Belt & wallet _Done
  6. Al-Quran
  7. Coklat - done
  8. hp - done
For me : a.jimi jugak
  1. Gelang Tangan (batal air smbhyng)
  2. Gelang Kaki -Done
  3. Al -Quran -Done
  4. M/Wangi - Done
  5. Sirih Junjung - ayie wat (done)
  6. Net Book - da dapat RM..tgg masa je nak g beli (online je)
14. Invitation Card
Nikah & Resepsi:ngah menulis alamat kwn2
-1100pcs

15. Cake
Resepsi: Pulut Kuning
Malam : Scrt Rsp
Bertandang: en tunang uruskan
Doorgift malam : ole2 manis

17. Jurunikah/Pembaca doa
Nikah: dlm proses
Resepsi: dlm proses
Bertandang: en tunang uruskan

18. Handbouquet
Nikah: Done
Resepsi:Done
Bertandang: done

19. Guest List
Nikah: 200-300 mybe...
Resepsi: 1200 org kot..mybe

20. MC/Kompang/Entertainment
MC: Abg.saudara
Kompang: xda coz en tunang pakai unifrom (berarak ngn anggota TUDM- bawah pedang)
PA system: Abg.saudara
CD of songs: Abg.saudara + mak cik2
Tarian : P.su

21. Pengapit
Nikah: sepupu2 yg sebaya
resepsi :k.dila my opiz mate (tq kak...tlg di saat memerlukan)
: pegawai @ kwn en tunang
Bertandang: just b'arak-xda pelamin

22. Bilik pengantin
Katil: Done
Decoration: Mak n my sister

23. Facial/Massage
-tunang adik sya
Inai
-akak sya

24. Sword Bearer
-Peg TUDM (9 Org - kapten )

25. Honeymoon
Date: 27 Sept 2011 -29 Sept 2011
Location: Tioman coz btul2 in ♥ ngn laut/ pantai/ pulau ( nak abis pusing semua laut kat malaysia dulu) -da tukar ke redang ♥♥da lama nak g redang...akhirnya
Accommodation: redang lagoon